Vad är Läxhjälpen/Studiehjälpen?

”Läxhjälpen/Studiehjälpen 2.0”.
Vi lanserar nu en ny ”tjänst” på skolans hemsida – ”Läxhjälpen eller studiehjälpen 2.0”. Syftet är att vi vill skapa en digital plats där vi kan hjälpa både elever och er föräldrar att kunna ta del av hur skolan arbetar med vissa generella moment i undervisningen. På så vis kan ni tillsammans med era barn titta på ex en film om hur man kan lösa en matteuppgift med kortdivision, eller hur man kan arbeta med och träna på läsförståelse. Eleverna kan se filmerna/presentationerna flera gånger både hemma och/eller i skolan och kan även använda detta för att repetera vissa moment.

Flera av er kommer att känna igen konceptet med korta filmer sk ”Flipped classroom”. Vi har jobbat med detta under hösten som ett utvecklingsarbete och lägger nu ut detta på vår hemsida. Filmerna/presentationerna är indelade i ämnen och åldersgrupper ex matematik 1-3, 4-6 och 7-9.

Detta med flipped classroom är inget nytt och det finns en hel del att ta del av på nätet – problemet är att det finns väldigt mycket filmer på nätet och det är inte så lätt att veta vad som är bra och mindre bra eller vilken av filmerna på nätet som visar hur vi jobbar på vår skola. Vi har velat göra en gemensam funktion på skolans hemsida och att vi på det sättet ”kvalitetssäkrar” de filmer och presentationer som läggs ut och att de visar hur vi jobbar på Lindbergs skola.

Vår ambition är att det skall finnas filmer/presentationer som svarar mot vissa ämnesspecifikt viktiga områden. Vår tanke är att vi löpande kommer fylla på med fler filmer/presentationer.

Det är viktigt att poängtera att detta inte är ett försök att lägga på er föräldrar mer hemuppgifter, det är inte heller så att det tar bort vanliga läxor. Vi har helt enkelt velat skapa en möjlighet att kunna ta del av hur vi jobbar med vissa moment i skolan och att det kan vara som stöd för er och eleverna i skolarbetet.

Hälsningar

Stigert Pettersson
Rektor Lindbergs skola

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: